Sepers c.s. stelt heel regelmatig de teksten van volmachten op voor cliënten. Conform wettelijke bepalingen dient de tekst vervolgens in het bijzijn van een notaris te worden ondertekend. Deze fase wordt ook wel “legalisatie van de handtekening” genoemd. Notariskantoren zijn 100 % op de hoogte van de vereisten voor een legalisatie. Op deze pagina geven wij aan waar een volmacht aan moet voldoen volgens de praktijkervaring in Turkije. Elke ambtenaar heeft een eigen interpretatie. Deze "Richtlijn Nederlandse notaris volmacht Turkije" biedt in 90 % van alle gevallen een bruikbare volmacht.

 

Documenten die u nodig heeft voor een Nederlandse notaris

U dient uw identiteitsbewijs en een pasfoto mee te nemen wanneer u de volmacht bij de Nederlandse notaris gaat ondertekenen. De gemiddelde kosten van een legalisatie liggen tussen de 50 EURO tot 100 EURO. Spreekt u duidelijk met uw notaris van tevoren de kosten van de legalisatie van uw handtekening af.

 

De criteria waar in Turkije streng op gelet wordt (richtlijn Nederlandse notaris volmacht Turkije)

Teneinde de volmacht daadwerkelijk in Turkije te kunnen gebruiken zijn de volgende elementen essentieel:

  • Aan de onderkant staat een zinsnede waarin de notaris verklaart dat hij/zij in zijn/haar hoedanigheid als notaris dhr./ mevr……… op zijn/haar kantoor heeft ontvangen, althans voor hem/haar zijn verschenen en in zijn/haar hoedanigheid de handtekening heeft geplaatst.
  • Aan de linkerbovenkant van de volmacht dient een pasfoto van dhr./mevr…… te worden geplakt met lijm (niet met een nietje of ander hechtingsmateriaal), met daarop het stempel van het notariskantoor, half op de foto, half op de volmacht.
  • Aan de onderzijde van elke pagina, met uitzondering van laatste pagina, dient de notaris een handtekening en stempel te plaatsen in de linkeronderhoek.
  • Aan de onderzijde van elke pagina, met uitzondering van laatste pagina, dient de volmachtgever een handtekening te plaatsen aan de onderzijde van de pagina.
  • Als het document bestaat uit meerdere pagina’s, dan dienen alle pagina’s aan elkaar bevestigd te zijn door middel van een ring of bevestigingsmateriaal duidelijk aangebracht door het notariskantoor.
  • De pagina met de kopie van het paspoort dient te zijn voorzien van de handtekening van de notaris alsmede een stempel van het notariskantoor.
  • Handgeschreven elementen, buiten de handtekeningen zelf, worden met grote regelmaat afgewezen door officiële instanties in Turkije. Gelieve géén handgeschreven teksten of correcties toe te voegen.
  • De rechtbank dient een Nederlandstalige apostille te plaatsen als de tekst van de volmacht Nederlands is. Als de tekst Engels is, dient de apostille in het Engels te zijn weergegeven. Indien er meerdere documenten van een apostille voorzien dienen te worden betreffende dezelfde opdracht, dient elk document van een eigen uniek apostille nummer te zijn voorzien.

 

Contact met Sepers c.s.

Indien u over elementen twijfelt, neem dan gerust contact op met Sepers c.s. Wij zijn u graag behulpzaam bij het correct aanleveren van de juiste tekst en vorm van een volmacht die u in Turkije kunt gebruiken. U kunt ons bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0181 41 61 77.

Volmacht 
#Turkijerichtlijn
#notaris_vormvereisten_volmacht_turkije