U heeft een verblijfsvergunning nodig voor Turkije als:

  • U meer dan 90 dagen in Turkije wilt verblijven binnen een periode van 180 dagen.
  • U een eigen telefoon of internetaansluiting wilt hebben.
  • U een auto of scooter op uw naam wilt laten registreren.

Heeft u meer dan 8 jaar aaneengesloten reeds een verblijfsvergunning, dan komt u in aanmerking voor een permanente verblijfsvergunning mits u aan alle voorwaarden voldoet. Lees alle actuele regelgeving na via het artikel van drs. Esmeralda G. Sepers op www.mondi.nl. U kunt de aanvraag voor de verblijfsvergunning digitaal doen via https://e-ikamet.goc.gov.tr.

Verblijfsvergunning aanvragen

Sepers c.s. kan u begeleiden bij de aanvraag van een verblijfsvergunning. U dient echter zelf in persoon naar de te maken afspraak te gaan bij de vreemdelingenpolitie.

Toeristenvisum

Heeft u de Nederlandse nationaliteit? U hoeft géén toeristenvisum meer aan te schaffen voor Turkije. Wel geldt dat u maximaal 90 dagen in Turkije mag verblijven binnen een periode van 180 dagen. Het is vooralsnog ook nog mogelijk bij binnenkomst in Turkije een toeristenvisum aan te kopen (voordat je naar de paspoortcontrole gaat),

Let op: uw paspoort moet na afloop van uw verblijf in Turkije nog 6 maanden geldig zijn, anders kan toegang tot Turkije geweigerd worden.

Heeft u een andere nationaliteit en wilt u weten of u een toeristenvisum nodig heeft? Kijk dan op: www.evisa.gov.tr.

 

Turkse nationaliteit

Als u een investering doet van minimaal 250.000 USDollar, dan kunt u ook de Turkse nationaliteit aanvragen. Als u de Nederlandse nationaliteit heeft en u bent niet getrouwd met een Turkse staatsburger, dan is er wel een risico dat u automatisch de Nederlandse nationaliteit verliest. Wilt u weten welke voordelen en nadelen er voor u persoonlijk zijn bij het aanvragen van een Turkse nationaliteit? Neem danDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op met Sepers c.s..