Actueel nieuws over Turkije verschenen in november & december

 

Sepers c.s. leest regelmatig interessante artikelen over (commerciële) activiteiten met betrekking tot Turkije. Hieronder enkele opmerkelijke elementen uit het nieuws.

 

Belasting amnestie in Turkije

In november 2020 is er een belastingamnestie in Turkije afgekondigd. Bedrijven en particulieren kunnen beroep doen op deze regeling en komen dan in aanmerking voor verschillende voordelen en kwijtschelding van een (deel) van de boeterente. Bedrijven kunnen tot 90 % van de opgelegde boetes kwijtgescholden krijgen en kiezen voor een betaling van de uitstaande belastingschulden in één keer. Ook is het mogelijk dat om de uitstaande schulden met rente te voldoen in verschillende termijnen.

Particulieren kunnen ook gebruik maken van deze regeling als er bijvoorbeeld een schuld is van de onroerend zaak belasting of inkomstenbelasting.

Beheerst u de Turkse taal, dan kunt u via deze link de uitgebreide brochure downloaden die door de Turkse overheid is opgesteld.

In de genoemde brochure staat onder andere het volgende weergegeven:

  • Welke schulden vallen onder de belastingamnestie
  • Op welke wijze, waar en wanneer kan beroep worden gedaan op deze amnestie
  • Hoe en wanneer dienen de schulden te worden betaald
  • Wat zijn de voordelen van een aflossing in één keer?
  • Wat zijn de mogelijkheden van termijnbetalingen?
  • Welke situatie leidt ertoe dat de mogelijkheden van de amnestie verloren gaan nadat de aanvraag is ingediend?
Haast u om gebruik te kunnen maken van deze regeling. De laatste dag dat hierop beroep kan worden gedaan is 31 december 2020.
 
 

Wisselkoers in Turkije

De wisselkoers van de Turkse Lira is al maanden een punt van zorg of aandacht. Diverse cliënten die een Nederlands AOW krijgen, kunnen inmiddels geld sparen.

seperscs wisselkoers eur try2020

Bron: Sirious B.V. wisselkoers EURO - Turkse Lira 2020

De rente die u momenteel op uw spaargeld in Turkse Lira krijgt, kan echter niet tegen de inflatie op. Aankoop van onroerend goed, bedrijven etc. kan lucratief uitpakken.

Informeer bij Sepers c.s. wat voor u interessant kan zijn.

 

Overig aardig nieuws

 

 

 

 

 

 

 


Share this page