Kansen: investeren in Turkije 2020

Nederland staat al jaren in de top 5 van de

grootste buitenlandse investeerders in Turkije.

 

Hieronder vindt u een weergave van de directe investeringen in Turkije per land van herkomst tot eind 2019 waar de leidende positie van Nederland zichtbaar is. investeren in grafiek Turkije 2020

bron: invest.gov.tr investeren in Turkije 2020

De indrukwekkende groeiprestaties van Turkije en de structurele hervormingen die het afgelopen decennium zijn doorgevoerd, hebben het land op de radar van veel internationale investeerders gebracht. Turkije werd in 2019 de 7e meest populaire bestemming voor directe investeringen in Europa in 2019.


Tot 2002 bedroegen de totale directe buitenlandse investeringen in Turkije slechts 15 miljard USD, terwijl het land sindsdien in de periode 2003-2019 ongeveer 217 miljard USD aan directe buitenlandse investeringen heeft aangetrokken.


Ook in deze periode van Covid-19 gaan de investeringen door. Nederland heeft nog altijd een koppositie. Steeds vaker stelt Sepers c.s. volmachten op voor cliënten die bedrijven gaan oprichten in diverse sectoren. Ook particuliere investeerders geven regelmatig opdracht aan vertrouwelingen in Turkije om onroerend goed aan te kopen.Wij zorgen ervoor dat het investeren op verantwoorde wijze plaats kan vinden. Wij kunnen desgewenst van A tot Z begeleiden: informatie over importheffingen, keuze voor de rechtsvorm van het op te richten bedrijf in Turkije, arbeidscontracten, het in kaart brengen van fiscale verplichtingen etc.

Zeker nu de kosten voor spaarrekeningen in Nederland oplopen en de rentevergoeding tot een minimum is gekelderd, oriënteren velen zich op veilige investeringen in binnen- en buitenland.

Ook in 2020 is Nederland de grootste buitenlandse investeerder in Turkije (klik op de afbeelding voor een grote weergave).

 Seperscs FDITURKEY september2020 perland

 Bron: Ministere van Industrie in Turkije

 De sectoren die in 2020 populair zijn voor investeerders zijn de volgende (klik op de afbeelding voor een grotere weergave):

Seperscs FDI Turkey sector

 Bron: Ministere van Industrie in Turkije - investeren in Turkije 2020

De sectoren waar in 2020 de meeste investeringen vanuit Nederland in Turkije gedaan werden, hadden vooral betrekking op de bouw en het management van havens, contracting, maritieme zaken, geavanceerde agriculturele technologieën, organische agriculturele producten, afvalbeheer en milieu, chemie, energie, duurzame energie, logistiek en gezondheidszorg.


Sepers c.s. assisteert onder andere bij de oprichting van bedrijven, de aankoop van onroerend goed, het aanstellen van agenten, de overname van aandelen en bedrijven in Turkije.


Share this page